Linja Håndball ved Skogn FHS er for deg som vil utvikle deg individuelt i håndball og som søker etter et år med magiske opplevelser. Det blir mye trening sammen med vennene dine, der vilje og trøkk, samhold og glede står i sentrum.Vi har topp motiverte og erfarne trenere, og tar deg med på en studietur til fantastiske Brasil!
Linja Håndball er for deg som vil spille mye håndball samtidig som du får god tid til det sosiale i folkehøgskolelivet. Det blir mye trening sammen med de nye vennene dine, der vilje og trøkk, samhold og glede står i sentrum.
Du får engasjerte lærere med evnen til å sette akkurat deg i fokus. Linja har eget lag for jentene som spiller i seriespill for damer 4. div. i Region Midt-Norge. Dermed blir det mye samspilltrening i tillegg til individuell oppfølging. Guttene får tilbud om å trene og spille med Skogn ILs herrelag i 3. og 4. divisjon.
Det er muligheter for å få trene lag og å dømme kamper hvis du ønsker dette i løpet av skoleåret. Kanskje du har lyst til å utvikle deg som håndballtrener eller dommer også? Da er Skogn folkehøgskole den rette plassen for deg.
Vi har i gjennomsnitt 14 timer håndball i uka, omtrent 1/3 er teori og resten er praktisk trening. Av disse timene har vi tre økter i hall i løpet av en normal uke.
Skolen har egen gymsal og nytt, stort styrkerom. Idrettshallen ligger 100 meter fra skolen.
Skoleåret inneholder også en spennende studietur til Brasil. I Sao Paulo besøker vi et barnehjem hvor vi bor og er sammen med barna noen dager.
Vi drar også til havnebyen Santos, til den magiske øya Ihla Grande og ikke minst bruker vi minimum en uke i Rio de Janeiro. Vi møter og spiller mot lokale håndballspillere både i haller og på stranda, så her er det opplevelser i massevis for alle sammen.
• Håndballtreninger
• Teknikk
• Taktikk
• Spilleforståelse
• Styrketrening
• Sirkeltrening
• Andre ballidretter
• Utholdenhetstrening
• Spensttrening
• Håndballrelatert teori
• Lagbygging
• Spilleforståelse
• Kampanalyse
• Treningsledelse
• Treningsplanlegging
• Spilleregler
• Kosthold
• Mental trening
• Taktikk
Vi reiser på studietur til Brasil, en tur på omtrent tre uker i mars/april. Vi er innom Mogi das Cruzes som er en forstad til Sao Paulo, Santos, Ihla Grande og ikke minst Rio de Janeiro. En uforglemmelig studietur som berører hele følelsesregisteret og en studietur med fokus på trening og håndball, men også et stort fokus på medmenneskelighet og viktigheten og gleden over å gjøre en forskjell!
Turen starter i utkanten av verdens tredje største by Sao Paulo. Der besøker vi og bor på et barnehjem (AbraC) som har en norsk støtteorganisasjon i ryggen. Der bor vi i ca tre dager. Vi har med oss klær som vi gir bort til barnehjemsbarna, og vi har også en innsamling i forkant av turen slik at vi kan hjelpe de som bor der. Dette er noe vi jobber og forbereder oss godt på i forkant av turen.
På AbraC leker vi med barna, spiser sammen og spiller fotball sammen med de. Bare vår tilstedeværelse er en svært stor opplevelse for disse barna. Vi vil også prøve å få til en utflukt med dem, slik at de får oppleve noe annerledes når vi besøker dem. Det blir også et besøk i favelaen (slummen) der mange av barna på AbraC opprinnelig kommer fra. Her vil det bli mange sterke inntrykk og opplevelser for livet.
Santos
Turen går videre til strandbyen Santos som ligger ca to timers kjøring fra AbraC. Der har skolen gode kontakter og vi får trene og spille kamper i samme hall som Norge spilte VM i 2011. Det blir også muligheter for beach-håndball og trening på stranden i Santos. Kaffe er en viktig eksportvare i Brasil, og Santos er en av verdens viktigste havner for kaffeeksport. Så et besøk på kaffemuseum i gamlebyen er en fin opplevelse. Fotballen er også stor i denne byen, så både museum og fotballkamp er mulig å oppleve her.
Ihla Grande
Ihla Grande er en magisk bilfri øy med omtrent 1500 innbyggere, og øya er en stor kontrast til Santos og til Rio de Janeiro som vi besøker senere på turen. På Ihla Grande blir det dagsturer med blant annet snorkling, en gåtur til en av verdens 10 beste strender, Lopez Mendes, i tillegg til alternativ trening og annen aktivitet.
Rio de Janeiro
Citade Marvilhosa – Den Vidunderlige Byen – som innbyggerne i Rio de Janeiro kaller byen sin, er bygget på og mellom topper og koller som løfter byen ut av Atlanterhavet og gir en mektig kontrast mellom hav og fjell. Lokale indianere, koloniserende portugisere og afrikanske slaver har over hundrevis av år skapt en unik stemning, festlig og uhøytidelig, som preger både kunst, kultur og dagligliv i byen.
Copacabana, en av verdens mest kjente strender blir vår base når vi skal trene og spille beach-håndball, midt i et mylder av selgere og turister. I tillegg blir det trening sammen med og kamper mot lokale skolelag fra Rio de Janeiro. Vi vil få god kontakt med lokale ungdommer som er veldig nysgjerrige på oss og vår kultur. Vi spiller både innendørs og beach-håndball med de lokale skoleelevene. Det blir selvfølgelig masse opplevelser i tillegg til håndballen i Rio de Janeiro, vi skal besøke noen av de mest kjente landemerkene i verden, Jesusstatuen, Sukkertoppen, Maracana fotballstadion, fotballkamp, Rochina-favelaen (slummen) og andre ting vi blir enige om. Vi lærer selvsagt en del om kultur, mat og sikkerhet på tur, slik at vi er godt forberedt når vi reiser til Brasil.
En fantastisk opplevelse som setter spor, vi gleder oss allerede!
Jørn Kristian har jobbet i folkehøgskolen siden år 2000, han har pedagogisk utdanning og trener 3 i håndball. Han var håndballærer hos oss i 15 år før han startet i jobben som inspektør i 2015.
Hans leveregel er at livet må leves – man må gjøre det beste ut av hver dag – det er ditt valg! Interessene er idrett generelt, men håndball og fotball er det som er ham nærmest. Han har alltid tid til en kort eller lang prat.
Hege er 36 år og er født og oppvokst på Levanger. Hun spilte eliteserie med Levanger Håndballklubb i ung alder, men måtte dessverre gi tapt for ganske kranglete knær.
Nå har hun valgt en ny vei og har i årene etter at hun la opp, gjort det morsomste hun vet etter det å spille håndball - nemlig være trener. I tillegg til å være hovedtrener for Levanger i 1. divisjon, har hun også timer på håndballinja. Hun har jobbet ved Skogn folkehøgskole siden 2014 som lærer og elsker det. Hege er en lærer med mye energi og påfunn, hun elsker utfordringer, digger å inspireres av elevene, og elevene vil få en lærer med stort konkurranseinstinkt og mye latter
Fredrik er 26 år gammel, og er bosatt i trønderhovedstaden Trondheim. Han har spilt håndball i mange år, og har levd og åndet for å utvikle seg som håndballspiller, noe som har resultert i to innholdsrike sesonger på nivå to. Fredrik har tidligere jobbet som trener for Levanger HK, vært lærer på håndballinjene ved Steinkjer og Marvin VGS.
I tillegg til håndball digger han engasjerte diskusjoner om alt fra sportsvasking til Julius Cæsaras felttog i Gallia. Her får du en lærer som engasjerer seg og bryr seg om elvene sine!
Du får: